Mobiele printer kopen?

Wat is een mobiele printer?

Een mobiele printer is een printer die u dankzij de vele mogelijkheden overal kan meenemen. Met een mobiele printer is het dus mogelijk om op gelijk welke plaats documenten af te drukken waardoor u heel wat tijd bespaart op het einde van de dag.

Wat zijn de voordelen van een mobiele printer?

Een mobiele printer biedt meer voordelen dan u denkt. Brother heeft enkele opties en softwaremogelijkheden bedacht waardoor niet alleen de flexibiliteit en de mobiliteit van het apparaat belangrijke kenmerken zijn, maar ook een heleboel andere:

Mobiele Printer Brother1. Meer flexibiliteit, mobiliteit, vrijheid en efficiëntie

Een mobiele printer biedt heel wat flexibiliteit aan uzelf en/of uw medewerkers. De gebruiker van een mobiele printer kan onmiddellijk de nodige documenten afdrukken, laten ondertekenen en afgeven op het moment dat hij een actie onderneemt. Zo wordt er heel wat tijd bespaard op het einde van de dag, eens u terug op bureau bent. U hoeft ook niet meer op die bepaalde activiteit terug te komen, want dankzij de mobiele printer is uw taak of opdracht meteen afgesloten.

2. Hoger rendement en lagere administratiekosten

Doordat er heel wat tijd bespaard wordt met het gebruik van een mobiele printer, wordt er ook heel wat geld bespaard. Het kost u geen extra moeite en geld om opnieuw de opdracht op te rakelen, want u heeft deze meteen afgerond. Ook het achteraf versturen van documenten is met een mobiele printer compleet verleden tijd. Indien u verkopers op pad stuurt met een mobiele printer, geeft u hen ook de mogelijkheid om het ijzer te smeden wanneer het heet is: uzelf of uw verkoper kan onmiddellijk een bestelbon of overeenkomst opmaken wanneer de klant interesse vertoont. Indien dit pas nadien zou gebeuren, met een telefoontje of via mail, loop je het risico dat de interesse van de klant is afgekoeld of dat de klant zijn benodigdheden ondertussen ergens anders heeft gevonden.

3. Hogere klantentevredenheid

Met een mobiele printer kan u onmiddellijk tegemoet komen aan de wensen van uw klanten. U schept ook onmiddellijk een groter vertrouwen omdat u in de mogelijkheid bent om onmiddellijk een tastbaar bewijs af te leveren van uw activiteiten.

4. Grotere nauwkeurigheid

Onmiddellijk afgedrukte documenten zorgen ervoor dat de betrokken personen die deze documenten ontvangen, veel minder fouten maken. Er is namelijk geen twijfel mogelijk over bepaalde cijfers of letters, in tegenstelling tot bij handgeschreven notities.

5. Mogelijkheid om u te onderscheiden van de concurrentie

Met een mobiele printer bent u in staat om heel snelle, correcte, duidelijke en betrouwbare informatie af te geven aan uw klant. Hiermee kan u een groot verschil maken ten opzichte van uw concurrentie. Service wordt steeds belangrijker, en die kan u ongetwijfeld verbeteren met het gebruik van een mobiele printer.

6. Lage onderhoudskosten (zie vraag i.v.m. de inkt van de mobiele printer)

7. Hoge betrouwbaarheid (zie vraag i.v.m. de inkt van de mobiele printer)

8. Toepasbaar voor verschillende mogelijkheden (zie vraag i.v.m. toepassingen van de mobiele printer)

9. Eenvoudig mee te nemen en heel simpel te bevestigen in auto’s.

Welke soort mobiele printer kies ik het best?

In het assortiment van Brother, kan u 3 reeksen terugvinden, waarin het belangrijkste verschil zit in het formaat dat u kan printen.

 1. PJ-Serie: Compacte, mobiele printers, geschikt voor het printen op A4-formaat. Verdere verschillen in de modellen van de PJ-serie vertonen zich in de resolutie, BlueTooth verbinding, netwerkaansluiting, geheugengrootte en – locaties, afmetingen, gewicht en besturingssystemen. Indien deze zaken voor u een belangrijke impact hebben, maakt u het best uw keuze aan de hand van deze keuzehulp.
 2. RJ-Serie: Robuuste, mobiele printers, geschikt voor documenten tot 102 mm breed. Verdere verschillen in de modellen van de RJ-serie vertonen zich in de interface (USB, serieel, Bluetooth of WiFi), en driver support. Klik hier voor de keuzehulp.
 3. MW-Serie: Mobiele printers met losse vellen, geschikt voor A6 en A7 formaat. Een duidelijk verschil tussen de 2 modellen van de MW-serie, kan u hier terugvinden: MW-145 en MW260W.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de 3 series mobiele printers van Brother:

Wat is IP54?*

Omdat mobiele apparaten, en dus ook de mobiele printers, vaak in verschillende omstandigheden gebruikt worden, kunnen deze toestellen blootgesteld worden aan omstandigheden die niet ideaal zijn voor de werking. Daarom hebben de RJ-modellen een IP54-certificiëring.

Dit wil zeggen dat de RJ-modellen bestand zijn tegen natte, vochtige omstandigheden en in plaatsen waar veel stof aanwezig is, zoals bijvoorbeeld magazijnen. Bovendien hebben de toestellen ook een valtest van 180 cm doorstaan. Zo bent u zeker van de impactbestendigheid en de betrouwbaarheid van deze toestellen.

Welke inkt heb ik nodig voor mijn mobiele printer?

De mobiele printers van Brother maken gebruik van de thermische printtechnologie. Uit onderzoek blijkt dat deze methode de meest betrouwbare oplossing is voor buitendienst medewerkers.

Mobiele Printers Brother Dit wil zeggen dat u geen dure inkt of toner moet aankopen, want printers die gebruik maken van thermische overdracht produceren beeld door het verwarmen van het thermische papier met een toplaag. Wanneer het papier de printkop passeert, wordt de toplaag zwart in de gebieden waar het papier wordt verwarmd.

De buitendienst medewerkers kunnen bijgevolg, dankzij deze printtechnologie, zich volledig focussen op hun werk en belangrijke activiteiten, in plaats van zich zorgen te maken over lege inktpatronen of toners, de ongemakken van het uitlopen van de inkt en de extra kosten. De mobiele printers kunnen bovendien ook heel eenvoudig worden ingebouwd in voertuigen, zonder risico te lopen dat de inkt uitloopt – aangezien er geen inkt aan te pas komt.

Thermisch printen is bovendien uiterst geschikt voor het printen in voertuigen, omdat deze technologie het minst gevoelig is voor wisselende temperaturen en extreme vochtigheidsgraad.

Welk papier heb ik nodig voor mijn mobiele printer?

Gezien de mobiele printers van Brother gebruiken maken van de sublieme thermische printtechnologie, is het noodzakelijk om thermisch papier te gebruiken. Ofwel in losse vollen, ofwel een doorlopende rol, afhankelijk van uw toestel. U vindt ze terug op deze pagina, door de filter ‘papier’ aan te klikken.

Hoe snel kan ik afdrukken met een mobiele printer?

Het afdrukken met een mobiele printer gaat tamelijk vlot. Uiteraard is dit niet te vergelijken met de capaciteit van een laserprinter, gezien de mobiele printers gebruik maken van een andere printtechnologie. De PJ-toestellen halen een snelheid van 6 A4-pagina’s per minuut, de RJ-serie print 127 mm per seconde en de MW-serie haalt een snelheid van 3 pagina’s per minuut voor een A6-formaat en een snelheid van 4 pagina’s per minuut voor een A7-formaat.

Wat als de batterij van mijn mobiele printer leeg is?

Voor iedere mobiele printer in het assortiment van Brother is er een adapter en/of uitneembare, oplaadbare batterij te verkrijgen. Bepaalde modellen zijn standaard uitgerust met deze accessoires, bij andere modellen dient u deze zelf als optie bij te vragen. Dit komt omdat de mobiele printers zo veel toepassingen hebben, waardoor bepaalde gebruikers juist geen of juist wel een extra batterij nodig hebben. Indien u over 2 oplaadbare batterijen beschikt, kan u ook tijdens de dag wisselen, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

De PJ-serie kan bovendien ook opgeladen worden via een autolader, zo kan u de mobiele printer opladen terwijl u van klant tot klant rijdt.

Is een mobiele printer een grote last in mijn tas?

Absoluut niet, de mobiele printers zijn keer op keer lichtgewichten en nemen slechts een beperkte ruimte in. De modellen uit de PJ-serie wegen rond de 470 gram (exclusief batterij en papier) en meten ongeveer 25 x 55 x 30 cm.

De RJ-serie modellen wegen ongeveer 610 gram (exclusief batterij en papier) en meten 16 x 17 x 7,7 cm.

De MW-145 weegt 300g (inclusief papier en accu) en meet 10 x 16 x 1 cm, de MW-260W weegt 520 g (inclusief papier en accu) en meet 13 x 21 x 2 cm.

De mobiele printers kunnen bovendien heel eenvoudig gemonteerd worden in voertuigen en uitgebreid worden met verschillende accessoires waardoor de mobiele printers een op maat gesneden printoplossing voor u kunnen bieden.

De RJ-serie kan u zelfs uitbreiden met een magneetkaartlezer, voor het verwerken van kredietkaartgegevens.

Voor welke toepassingen kan ik een mobiele printer inschakelen?

Veel voorkomende toepassingen voor de PJ-serieMobiele printer buitendienst verkoop

 • Verkopers buitendienst
  Indien u buitenshuis verkopers uitgerust zijn met een mobiele printer, zijn ze in staat om onmiddellijk een antwoord te bieden aan de wensen van de klant. Facturen, prijslijsten, contracten, bestelbonnen, leverbonnen, offertes, bevestiging van werkzaamheden… kunnen onmiddellijk afgedrukt en afgehandeld worden op het moment zelf. Hierdoor hoeft u verkoper niet meer terug te koppelen op kantoor, kunnen er meer bezoeken afgelegd worden en verlaagt u de administratiekosten. Door gebruik te maken van een mobiele printer kan u ook het verschil maken ten opzichte van concurrentie. Service is belangrijker dan ooit geworden, en met een mobiele printer maakt u meteen een goede en blijvende indruk na op uw klanten of prospecten.
 • Techniekers of servicemensen buitenshuis
  Techniekers of mensen die op baan gaan voor service te verlenen aan de klanten, kunnen op het moment van hun opdracht, een tastbaar bewijs achterlaten bij de klant. Zo heeft de klant meteen iets om op terug te vallen, schept hij een groter vertrouwen en worden eventuele toekomstige vragen opgevangen. Facturen, onderhoudsrapporten, servicerapporten, bestelformulieren, leverbonnen, contracten, bevestiging van werkzaamheden, prijsopgave van herstellingen, werkorders enz … dienen dus niet meer achteraf opgestuurd te worden.
 • Logistiek en transport
  Met een mobiele printer is het voor de chauffeur heel eenvoudig om onmiddellijk facturen, orderformulieren, informatie over de levering of gegevens over de voorraad te printen en af te geven aan de klant. Gezien de eenvoudige montage in een voertuig en de hoge printsnelheid, is een mobiele printer ideaal voor chauffeurs met drukke werkschema’s.
 • Hulpdiensten: politie, ambulance en brandweer
  Mobiele printer bij hulpdienstenHet afdrukken van medische documenten of veiligheidsprotocollen vermindert het risico op menselijke fouten bij noodsituaties. Daarnaast worden deze mensen ook ontlast van tijdrovend papierwerk. Met een mobiele printer is de politie in staat om efficiënt waarschuwingen, bekeuringen en getuigenverslagen uit te schrijven op het moment zelf.

Veel voorkomende toepassingen voor de RJ-serie

 • Idem toepassingen PJ-serie
 • Productie en magazijn Met de hulp van een mobiele, draadloze printer kan er veel efficiënter gewerkt worden in het magazijn en de productie. De medewerkers kunnen namelijk op gelijke welke plaats een barcodelabel aanmaken. Een mobiele printer heeft als grote voordeel dat medewerkers niet meer heen en weer hoeven te lopen, alsook minder kans op fouten, doordat het label op de plaats zelf wordt aangemaakt, in tegenstelling tot bij een centrale printer. Labels voor het algemeen productieproces, labels voor stellingen en vaten, verzendlabels, inventarisatielabels, waarschuwingslabels, … enzovoort kunnen nu on – the – go gemaakt worden.

Welke beroepen maken het meest gebruik van een mobiele printer?

De mobiele printers vinden hun toepassing in gelijke branche. Zowel in grote bedrijven, voornamelijk als kostenbesparende factor, als in kleine bedrijven of eenmanszaken, voornamelijk voor de tijdswinst. Mensen die volgende beroepen uitoefenen vinden zeker en vast een meerwaarde bij het gebruik van een mobiele printer:

 • VerkopersMobiele printers bij productie en magazijn
 • Technici
 • Sanitair
 • Servicedienst
 • Chauffeurs
 • Magazijnmedewerkers
 • Productiemensen
 • Hulpdiensten
 • Politiemensen
 • Ambulanciers
 • Brandweermannen
 • Installateurs

Kies de mobiele printer die het best bij u past, aan de hand van de keuzefilters.

PS: Werken wordt zoveel leuker!

Als eerste hulplijn bij kantoorproblemen weten wij als geen ander wat er leeft in de Belgische kantoren. En geloof me, dat is veel meer dan werk alleen! Daarom onthullen wij maar liefst: 50 slimme tips & tricks om je werkleven makkelijker en leuker te maken.

Want er is meer in het leven dan werken alleen, toch?

Nu downloaden: