winkelwagentje:
0 items
excl. BTW
<strong>gratis levering</strong><br/>vanaf 75 euro (België) Gratis verzending
vanaf 100 euro (BE)
Enkel levering in de Benelux
<strong>snelle levering</strong><br/>binnen 24 uur snelle levering
binnen 24 uur
<strong>056 60 51 51</strong> 056 60 51 51
dbs@dbs.be
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Etiketten: Good to know!

Ons gamma aan etiketten heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat een etiket niet zomaar een etiket is. Ook de wettelijke bepalingen spelen hierin een rol. Wij zetten graag enkele evoluties en verplichtingen op een rijtje!

1. Traceren / herkomst bepalen 

Ambachtelijke en andere producenten die hun producten aan grootwarenhuizen willen verkopen, moeten lid zijn/worden van GS1. GS1 bepaalt de uniforme standaarden, gegevens en benamingen van etiketten voor de identificatie en het vastleggen van gegevens. 

De SSCC (serial shipping container code) is een code voor het traceren van goederen in de voedings- en labosector. Deze code is een internationale, gestandaardiseerde verzendcode, die men in de vorm van een barcode kan aanbrengen op logistieke eenheden. De code biedt informatie tijdens het tracking & tracing proces in de logistieke keten. Deze code kan ook gebruikt worden voor het scannen van een volledige pallet, zodat men in het WMS (Warehouse management system) kan zien welke producten de pallet zou moeten bevatten.

Gegevens die in de code zitten:

  • Firmanaam
  • Data
  • Shipment
  • Ingrediënten
  • Allergenen (nieuwe wetgeving)

2. Gevarenlogo's

Vroeger waren de gevarenlogo's herkenbaar aan hun oranje achtergrond en het logo zelf. Nu zijn de logo's herkenbaar aan hun rode kader en het logo. 

  • De nieuwe wetgeving komt er door het GHS. = Globally harmonised system of classifiction and labelling of chemicals. Hierdoor verandert dus de wijze van indeling, kenmerking en etikettering van chemische stoffen en preparaten. 
  • Voor zuivere stoffen werd het huidige systeem behouden tot 1 december 2010. Voor mengsels en preparaten (waaronder ook huishoudchemicaliën) wordt het behouden tot 1 juni 2015. Het GHS-etiket mag wel eerder op vrijwillige basis gebruikt worden.
  • Tussen 1 december 2010 en 1 juni 2015 worden stoffen ingedeeld volgens beide systemen, maar het GHS-etiket is verplicht.
  • Vanaf 1 juni 2015 vervalt het huidige systeem van indeling en etikettering en is enkel het GHS geldig!
De oplossing voor u? Door middel van A4-etiketten, een kleurenlaserprinter en de geschikte software (Etisoft) is het mogelijk om zelf GHS-etiketten aan te maken!

 
Alle prijzen exclusief BTW. Zolang u niet ingelogd bent, zijn alle prijzen indicatief. © Direct Burotica Supplies nv BE 0418 966 754